Honlap testreszabása
készítette a honlap.hu

Időszakos gyermekfelügyelet

Intézményünk a családok támogatása céljából időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatást is bevezet a 2022-es évtől. A szülő elfoglaltságának idejére, néhány órára kérheti gyermeke felügyeletét bölcsődénk nyitvatartási idejében. A szolgáltatás keretében felvett gyerekek ugyanolyan gondozásban-nevelésben, egyéni bánásmódban részesülnek, mint az alapellátásban lévő gyermekek. Előnye, hogy a csoportforma elősegíti a különböző korú gyermekek szocializációját, érzelmi és mentális fejlődését. A szolgáltatást a bölcsődei alapellátást igénybe nem vevő gyermekek számára nyújtjuk 3 éves korig a 15/1998. (IV. 30.) NM rendeletben foglaltak szerint, térítésköteles szolgáltatásként. 
Időszakos gyermekfelügyeletet a gyermek törvényes képviselőjével kötött írásos megállapodás alapján biztosítjuk. Az időszakosan gondozott kisgyermekeket a bölcsődei csoport üres férőhelyére tudjuk felvenni. A szolgáltatás térítési díj ellenében vehető igénybe. A szolgáltatás igénybevételével kapcsolatban érdeklődni az Intézményvezetőnél lehet.

Ha a bölcsődei csoport üres férőhelyein nyújtják a szolgáltatást, a bölcsődei ellátást és az időszakos gyermekfelügyeletet azonos időben igénybe vevő gyermekek száma nem haladhatja meg az e rendeletben meghatározott, egy bölcsődei csoportban ellátható gyermekek maximális számát!
(GYvt.42 §(4)bekezdés) GYvt.42§(1)